vineri, 6 martie 2009

Imbratiseaza-ma sincer

Daca ai merge pe strada suparat si cineva s-ar opri spunandu-ti ca iti ofera o imbratisare, ai primi-o?

Daca ai munci toata ziua si seara esti rupt de oboseala, ai accepta o imbratisare?

Daca esti in mijlocul unei intamplari dureroase si nu poti sa te deschizi fata de nimeni, dar un necunoscut ti-ar spune ca vrea sa te imbratiseze, ce ai face?

Cand a fost ultima oara cand ai primit o imbratisare?

Cand a fost ultima oara cand ai oferit o imbratisare?

Imbratisarea este una din modalitatile prin care ne descarcam psihic. Doar faptul ca doua persoane se imbratiseaza produce un efect linistitor si reconfortant. Din pacate, ne exteriorizam din ce in ce mai putin fata de cunoscuti, ca sa nu mai vorbesc despre a-ti impartasi emotiile cu cineva pe care nu-l cunosti. Si totusi avem o nevoie atat de mare de afectiune. Suntem niste aspiratoare de emotii. In lipsa unor dovezi sincere de afectiune, ne aruncam in diverse experiente care ne produc senzatii dupa senzatii pentru a umple golul acela. Am ajuns sa nu mai credem in minuni nici cand ni se intampla. Ne inchidem sufletele unii fata de altii pentru a nu suferi si radem de cei care indraznesc sa planga in public. Suntem o generatie marcata de lasitate fata de noi insine.

Acum cativa ani, cineva a avut o initiativa remarcabila. Mergea in centrul orasului in care se afla si oferea imbratisari tuturor celor care doreau sa le primeasca. Nimic vulgar, nu lua numere de telefon, nu se mai intalnea niciodata cu persoana respectiva. Doar o imbratisare... Atat. Puteti citi articolul de acum cativa ani despre Juan Mann si Free Hugs Campain. Dupa ce a facut acest lucru mai multe zile la rand, treptat alti oameni s-au strans impreuna cu el si imparteau imbratisari in stanga si in dreapta. Reactia autoritatilor : ..au interzis campania pe motiv de...Incurajare la Prostitutie.

Clipul mai jos:



P.S. Am mai auzit de manifestari in genul asta si pe la noi in tara, iar daca nu ma insel au fost si in Iasi. Mi se pare minunat, cu exceptia eventualelor disconforturi cauzate de oameni, care, cu siguranta, nu ar intarzia sa apara. I think I`d love (or not) to do that. ^.^