sâmbătă, 28 martie 2009

Despre vise.


Omul este ca un bloc in constructie: cu fiecare experienta traita, cu fiecare refuz, carte citita, iubire castigata sau pierduta, bucurie, lacrima, dezamagire, implinire, devine mai puternic si se apropie un pic mai mult de rezultatul final - un bloc modern, amplasat intr-o zona rezidentiala, meaning - o persoana cat mai echilibrata, fericita si complexa.

Ideal ar fi, ca pe masura ce ne maturizam, sa ne cunoastem pe noi insine si sa ne dam seama exact de ceea ce vrem, ce nu vrem, de ceea ce ne place sau nu ne place. Doar facand lucrurile care sunt cat mai aproape de gusturile si preferintele noastre putem fi fericiti. Este adevarat ca uneori facem lucruri doar pentru ca trebuie sa le facem, iar asta nu ar trebui sa fie o problema atata timp cat nu uitam ceea ce ne dorim cu adevarat si unde vrem sa ajungem.

La baza acestora, exista un mecanism simplu: daca faci ceva ce-ti doresti sa faci si esti fericit cu asta, va rezulta un produs final bun, ce va genera altele si mai bune. Daca faci ceva ce nu-ti doresti sa faci, va rezulta un produs final prost, o stare de spirit deprimanta si alte rezultate pe masura.

Cu alte cuvinte, ca sa faci pe ceilalti fericiti, in primul rand trebuie sa fii tu fericit, trebuie sa faci lucruri ce te implinesc, iar daca faci toate acestea esti cu un pas mai aproape de scopul tau final - oricare ar fi el.

Pentru ca fiecare lucru pe care-l faci pentru tine, cu gandul la marea ta dorinta, chiar daca nu simti, te va duce cu un pas mai aproape de ea... - deoarece, simplul fapt ca nu stai sa te plangi, inseamna ca lupti pentru lucrul dorit.