miercuri, 17 iunie 2009

We all are.


Relația dintre două persoane evoluează de-a lungul unei perioade de timp, în funcție de cum o alimentezi.
Întâi e doar o cunoștință, pe care ți-a prezentat-o fratele prietenei colegei surorii lui X-ulescu pe care ți-a prezentat-o Y în Momento, în timp ce chelnerița îți cerea banii pe care se presupune că "nu i-ai achitat" ultima oară când ai băut ceva acolo (damn bitch:)) ). Nu socializezi cu el decât dacă te atrage într-un mod aparte. Îl saluți și atât.
Colegul - îl ai lângă tine fie că vrei, fie că nu vrei și îl suporți 7 ore zilnic pe săptămână. Totul se rezumă la un simplu „Salut” sau „Ai un pic?” (de cele mai multe ori). Nici el, nici tu nu aveți nevoia de socializare.
Amicul e ceva mai mult decât ceilalți doi și mai schimbi câteva vorbe cu el, atunci când îl vezi, știi doua-trei chestii banale despre viața sa și ocazional mergi cu el acasă, discutand despre „ce nașpa e profa/proful cutărică”, cât sa treaca timpul mai repede.
Prietenul. Este o gama largă. Se disting mai multe tipuri de prieteni: cel care apelează la tine numai când are el nevoie (prietenul de ocazie) - vine la tine din când în când (ori se laudă cu noua sa achiziție, ori are nevoie de imprimanta ta). Își spune of-urile, îl asculţi, îl sfătuiești chiar și i le spui și tu pe ale tale, existand un oarecare grad semnificativ de încredere. Uneori chiar pare că pierzi legatura cu el, când brusc apare de nowhere și îți zâmbește, făcându-te să-ți amintești de el.
Prietenul foarte bun - căruia îi poţi spune orice. Te ascultă, te sfătuieşte. E oricând lângă tine să te ajute, te acceptă aşa cum eşti, îţi ia apărarea în faţa celorlalţi. La rândul tău, tu îl răsplăteşti la fel, pentru că ajungi să îl iubeşti. Poţi să nu îl vezi în fiecare zi, dar te gândeşti la el, te întrebi ce face, când, unde, cu cine. Nu te îndoieşti niciodată de el, pentru că nu te-ar minţi niciodată.
Prietenul superficial - vorbeşti cu el toaaaaată ziua despre orice, mai puţin despre cele importante în viaţă. Uneori ai senzaţia că vorbeşti mai mult singur.
Prietenul de sex opus poate fi orice tip de prieten. Poţi simţi atracţie sexuală pentru el şi te laşi dus de val sau nu simţi nimic special şi rămâne un simplu prieten.
Apoi, urmează iubitul care este cel mai aproape personaj de inima unei persoane. . E cel pe care îl iubeşti din toată inima, la care te gândeşti mereu, oricând, oriunde. E cel care îţi dă sentimentul de fericire din suflet, îţi colorează viaţa, e acolo să te asculte, să te mângâie, să-ţi dea afecţiune. Şi cel cu care petreci unele dintre cele mai frumoase momente din viaţă. Şi, încă ceva: cel cu care nu doar vorbeşti, ci şi comunici.

Cu toţii suntem cunoştinţe care se ştiu mai mult sau mai puţin.